مجید از رباتها و هوش مصنوعی و دنیایی که اینها میخواهند در آینده بسازند میترسد. او روزنامهنگاری ۳۶ ساله است. کارکردن با رایانه را فقط در حد تنظیم گزارش و خبر بلد است. مجید میترسد یک روز از خواب بیدار شود و ببیند سردبیرش بهجای او یک ربات استخدام کرده است، یا حتی بدتر، رباتها بر انسانها حاکم شدهاند: «من آدم خیالپردازی نیستم. به اندازه کافی هم درباره توهم توطئه میدانم. اما فکر نمیکنم این یک توهم توطئه باشد. اخبار را بخوانید تا بفهمید در دنیا چه خبر است. بیشتر کسانی که از رباتها نمیترسند اصلاً در جریان اخبار نیستند. وقتی به همکارانم میگویم رباتها قرار است شغلهایمان را بدزدند، میخندند و فکر میکنند من عاشق فیلمهای علمیتخیلیام. اما این کابوس هر شب من است.»
ترس از رباتها بخشی از فناوریهراسی است. اما این ترس آنقدر رایج شده که نام مستقلی پیدا کرده است: «روبوفوبیا» یا رباتهراسی. سه سال میشود که این هراس در ذهن مجید لانه کرده است. او ترس خود را کاملاً طبیعی میداند و نظریههای استیون هاوکینگ را شاهد میگیرد. مجید فکر میکند از همین حالا هم باید دنبال راه چاره باشیم و فکری به حال رباتها کنیم: «رباتها روزنامهنگاری را از پا درمیآورند. آنها هر چقدر هم قوی باشند و پیشرفت کنند، باز هم نمیتوانند برای انسانها روزنامهنگاری کنند. اینکه ماشینهایمان بدون راننده باشند شاید اشکالی نداشته باشد اما سپردن روزنامهنگاری دست رباتها یک حماقت محض است.»
او تنها روزنامهنگاری نیست که فناوری مضطربش میکند. از انقلاب صنعتی تا امروز هراس از فناوری هر روز بیشتر شده است. کارل بندیکت فری، از مدیران برنامه فناوری و کار در دانشکده مارتین دانشگاه آکسفورد، میگوید: «هراس از فناوری و مشخصاً هراس از اینکه فناوری شغلهایمان را نابود میکند، از وقتی که شغلها به وجود آمدهاند با ما بودهاند.» البته اضطراب همه روزنامهنگاران از فناوری به اندازه مجید حاد نیست.